Sverigecupen 2019: Pojkar Fredag

Foto: Matthew Tipple/Handbollskanalen

Nyköping kryllar av föräldrar, domare, spelare och handbollsentusiaster. Alla är här för att se Sverigecupen 2019. Nedan får ni en summering av dagens matcher.

Grupp 1

Småland Blekinge Norra startade sin resa med att möta Västernorrland Jämtland i Ishallen. En match som Småland Blekinge tog kontroll över och där killarna visade på fin lagmoral. Västernorrland Jämtland kämpade på genom hela matchen och visade upp bra spel även dem. Matchen slutade 18-11.

Leo och Viggo från Småland-Blekinge Norra.

Skåne Gul och Småland Blekinge Norra bjöd upp varandra på en härlig handbollsmatch. En match där alla spelare presterade på en hög nivå, bra tight försvarsspel och en del nerver. Ingen av lagen kunde skaka av varandra och Viktor Bjerklin kunde jubla efter sitt mål som resulterade i slutresultatet 18-18.

Västernorrland Jämtland fick avsluta dagen med att möta Skåne Gul. En match som Skåne Gul kontrollerade och som de inte släppte greppet om. Slutresultatet skrev till 36.18.

Grupp 2

Småland Blekinge Södra och Uppland bjöd publiken i sporthallen på en spännande match. En match som pendlade fram och tillbaka där lagen bytte ledning med varandra. Efter 31 minuter och vid ställning 17-17 fick Uppland lite medvind vilket gjorde att killarna kunde skapa ett litet utrymme till jagande Småland Blekinge Södra. Matchen slutade 20-22.

Även den andra matchen i gruppen mellan Uppland och Västergötland skulle visa sig bli en spännande match. En match där lagen följ åt och där ingen får ett försprång på mer än 2 mål. Men Västergötland skulle helt enkelt bara vinna matchen och lyckades efter en hel del fight utöka sin ledning, en ledning som killarna inte släppte mer på under matchen. Tillslut blev det 20-25 då Västergötland i slutet av matchen steppade upp sitt spel.

Västergötland och Småland Blekinge Södra möttes i sin sista match för kvällen där Västergötland gick in för att vinna. Från start var killarna fokuserade och visste vad de skulle göra. Matchen slutade 28-9.

Grupp 3

Stockholm Svart debuterade i årets turnering genom att möta Örebro. Matchen började med att lagen bytte mål med varandra och där inget av lagen fick utrymme att sticka iväg i målprotokollet. Lite innan halvlek gör Örebro två mål och Stockholm får svårt att komma till läge vilket ger Örebro ett litet försprång inför andra halvlek. Även om Örebro börjar bra så släpper inte Stockholm Svart greppet helt utan håller jämna steg. Stockholm Svart lyckas dessutom ta över ledningen i matchen med 2 minuter kvar. Men som vi alla vet så kan det svänga snabbt i handboll och just det såg Örebro spelaren Neo Wiberg till genom att göra matchens två sista mål. Neo skrev slutresultatet till 18-17 och Örebro kunde se sig som vinnare i en tight och spännande match.

I sin andra match för dagen fick Örebro spela mot Halland. Ett Halland som utan tveksamhet styrde matchen från första minuten. Det var ingen tvekan om att Halland skulle vinna matchen och även om Örebro kämpade på så var det inte tillräckligt. Halland visade upp ett starkt lag där målskyttarna var fördelade på nästan alla utespelare. Matchen slutade 12-30.

Halland fick avsluta kvällen med att möta Stockholm Svart, en match som killarna från Halland fick kämpa igenom. Ett Stockholm som försökte skapa distans mellan sig och motståndarna men som var svårt. Tillslut lyckas Stockholm genom sitt starka lagspel att skapa ett avstånd och det avståndet släppte de aldrig. Slutresultatet blev 23-19.

Grupp 4

Östergötland och Bohuslän Dal blev inte så spännande då Östergötland snabbt fick en 7-målsledning. En ledning som krympte lite men som aldrig försvann. Båda lagen visade upp ett fint spel där de hade 8 olika målskyttar. Slutresultatet blev 19-14.

Bohuslän Dal återhämtade sig från sin första match och fick i sin andra match spela mot Skåne Röd. En match där Bohuslän Dal verkligen kämpade och aldrig riktigt släppte iväg Skåne. Inför andra halvlek kom Skåne ut och skapade sig ett avstånd till Bohuslän Dal. Det avståndet släppte aldrig killarna från Skåne och tillslut kunde de se sig vinna med 20-16.

Skåne Röd fick avsluta sitt gruppspel med att möta Östergötland. En match som Skåne med sitt 5-1 försvar och stabila målvaktsspel kunde vinna. Skåne visade också på ett fint lagspel där många spelare var med och bidrog i målprotokollet. Slutresultatet i matchen blev 24-13.

Grupp 5

Göteborg Blå hade inte sina nerver i styr i starten av matchen och fick se Värmland starta starkt. Efter 3 minuter och lika många mål för motståndarna vaknade killarna till och kunde snabbt jämna ut resultattavlan. Efter den nervösa starten släppte Göteborg Blå inte in Värmland mer i matchen och slutresultatet blev 22-12.

Västerbotten Norrland fick möta Södermanland vilket blev en match som Södermanland kunde styra tack vare ett fint anfallspel. Med många spelare som ville visa framfötterna kunde Södermanland inkassera en vinst efter slutresultatet 22-17.

Det finna anfallsspelet fortsatte i Södermanlands match mot Värmland. Värmland hade svårt att ta sig igenom försvaret vilket resulterade i att Södermanland kunde kontrollera matchen hela vägen. Slutresultatet blev 26-12.

Västerbotten Norrbotten kämpade på i sin match mot Göteborg Blå, en match som Göteborg Blå vann men utan att verkligen imponera. Istället var det Västerbotten Norrbotten som hela tiden höll greppet om Göteborg. Göteborg kunde dock med sitt spel kontrollera slutresultatet som skrevs till 17-14.

Grupp 6

Stockholm Vit styrde matchen från start mot Dala-Gävleborg. En match som Stockholm Vit vann med 27-10.

Västmanland mötte Göteborg Vit i en match som Västmanland kämpade på i. Dock var Göteborg förberedda och höll sina nerver i styr genom hela matchen. Slutresultatet blev 8-28.

Kvällens match måste ha varit den mellan Västmanland och Stockholm Vit. En match med riktigt bra målvakter, fint spel och härlig publik. En match där Västmanland visade upp ett fint spel och där Stockholm kontrade med lika fint spel. Det krävdes dubbelräddningar, stolpskott och returer samt en bit tur för Stockholm Vit att tillslut vinna matchen. Västmanland var riktigt nära på att bli ett spöke för Stockholm i gruppspelet. Matchens resultat blev tillslut 19-25.

Erik & Emil från Västmanland.

Göteborg Vit och Dala-Gävleborg stängde denna gruppen för idag. Göteborg Vit fortsatte på samma bana även i denna matchen och behöll fokuset ända till slutet. Killarna belönades med en vinst där slutresultatet blev 30-7.