Sävehof stormar mot cupfinal

Frida Rosell. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehof vann den första duellen i dubbelmötet med Skuru IK. Dessutom skaffade sig Partillelaget en respektingivande marginal, tio bollar inför hemmareturen i helgen.

– Det var jämnt länge. Men i andra halvlek kom vi ut och tryckte på dem lite bättre, sade Johanna Bundsen i Handbollplays sändning.

Sävehof bommade finalen när Svenska cup kom tillbaka i tävlingsschemat ifjor. Nu ser den svenska mästaren ut att få en titelchans redan i februari.

Frida Rosell markerade distansen mellan sitt nuvarande lag och ett av de förra när hon skickade in elva bollar i den gula tröjan.

Johanna Bundsen var en annan segerorganisatör och höll emot Skurus attacker när Sävehof fortsatte i högt tempo efter paus.

– Vi satte våra lägen samtidigt som jag tog några bollar. Jag kom in i det mer och mer, sade hon efteråt.

Skuru och tränaren Magnus Oscarsson Söder fick erkänna sig besegrade i den första semin. Att hämta upp 22–32 förefaller också som en smått omöjlig uppgift i lördagsmatchen.

– Vi fick lite matchen dit vi ville i första halvlek. Vi gjorde en jättefin första halvlek och gjorde det vi hade pratat om. Ändå drog de ifrån lite grann. I stora delar var det målvaktsspelet som skiljde lagen åt, sade han i webbsändningen.

H65 Höör väntar i finalen av Svenska cupen 2022/23.

Skuru IK–IK Sävehof 22–32 (11–15)
Returen spelas i Partille på lördag.