Lois Abbingh klar för Vipers Kristiansand

Lois Abbingh, Nederländerna och Odense HB. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Regerande CL-mästarna Vipers Kristiansand fortsätter att locka stora namn till sin satsning. Lois Abbingh laddar för att ta niometerskapaciteten med sig till Norge i två säsonger framöver.

Vipers har sedan tidigare superrutinerade Katrine Lunde, snabbfotade Anna Vjachireva och kreativa Jamina Roberts med sig åtminstone över 2023/24. Lägg till en hårdskjutande nederländska så är grunden lagd för att konkurrera internationellt ett bra tag till.

Abbingh ansluter från Odense HB och har Baia Mare, Issy Paris och Rostov-Don bland tidigare klubbar på meritlistan. Därutöver har 30-åringen en nyckelroll i Nederländernas landslag sedan flera år.

– Jag är väldigt stolt över att få spela för en klubb som har två Champions League-titlar och som har dominerat den norska ligan de senaste åren. Jag hoppas att kunna bidra på bästa sätt och jag är helt säker på att både jag och min familj kommer att känna oss hemma i Kristiansand, säger Abbingh till klubbens hemsida.

Vänsternian flyttar in när tjeckiska Marketa Jerabkova lämnar till sommaren. Vipers Kristiansand behöver också fylla luckan på tränarsidan efter Ole Gustav Gjekstad.

Länk: Lois Abbingh er klar for Vipers Kristiansand