Klara segrar under ojämn cupkväll

Ida Holm nätade fyra gånger för Skara mot Hellton. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se.

IK Sävehof var nästan dubbelt så bra i målprotokollet som Tyresö Handboll. Skara HF vann den minsta segern och betvingade IF Hellton med ett par tidigare Karlstadspelare i det lila lägret.

Ida Holm och Linnea Sundholm återvände till Värmland för en kväll, där Skara HF tog 20 minuter på sig att gå upp i ledning. Hellton förvaltade fem av sex shoot-out-möjligheter innan bortalaget kunde sätta emot med högre tempo och uppställt försvar.

Sundholm inledde jakten och Ida Holm var en av flera fyramålsskyttar när Skara spred ut sina fullträffar. Gästerna ställde över Melanie Felber och Sara Johansson men redde ändå ut det med klart grepp efter paus.

– Alltid bra med tävlingsmatcher och Hellton fick ju blodad tand med den inledningen, sade Magnus Frisk till klubbens hemsida.

Sävehof gick om och förbi Tyresö efter relativt få ordinarie minuter. Laura Jensen gav Sävehof under det som annars var en match med nya ansikten med stort ansvar i Partillelaget.

– Många unga spelare fick och tog chansen i dag, Maja Appelgren exempelvis. Som tränare är det ett bra sätt att se andra spelartyper och individer på banan som förtjänar speltid men som inte alltid får det, sade Rasmus Overby till klubbens hemsida i summeringen efter 35–18.

Boden Handboll knäckte lokalkonkurrenten Bodens BK och fick tillbaka vinnarkänslan i sin allsvenska trupp. Nog så viktigt, den förra segern som gav poäng kom för ett halvår sedan (4 februari). Soraia Lopes nätade mest flitigt med sju lyckade avslut.

Mer om matchen BK Heid–Lugi HF >>

Svenska cupen 18 augusti
Bodens BK–Boden Handboll 19–30 (6–15)
HK Drott–Ystads IF 19–34 (10–19)
BK Heid–Lugi HF 28–40 (15–23)
IK Hellton–Skara HF 25–31 (15–18)
IK Sävehof–Tyresö Handboll 35–18 (19–9)