Medieuppgift: Mikael Franzén aktuell som sportchef när Alingsås byter tränare

Mikael Franzén. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Med den stundande säsongen inräknad har Mikael Franzén styrt Alingsås HK från sidlinjen i tio år. En förändring kan vara på gång, Alingsås Tidning har uppgifter både om tränarbyte och ett nytt jobb för Franzén.

Det har blivit både guld och SM-finaler sedan Franzén flyttade från IK Sävehof och inledde eran i Alingsås 2012.

Tio år senare kan han kliva vidare inom föreningen. Diskussioner pågår iallafall, bekräftar Franzén när tidningen når honom med uppgifterna.
– Vi har diskuterat framtiden lite grann och sportchef är en av de sakerna som klubben har pratat om. Men vi är inte klara kring om det blir en tränargärning i Alingsås eller någon annanstans. Eller om det blir en sportchefsroll, säger han till Alingsås Tidning.

Det finns lika konkret information som AT lanserar om en möjlig efterträdar. Pontus Ward Wiklund, tränare för Kungälvs HK samt förbundskapten för U17-damerna och videoanalytiker för damlandslaget, pekas ut på posten.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det, Alingsås får höra av sig i så fall. Jag ska först landa i allt efter OS och mästerskapet, jag har inte hört något mer än så. VI får se om AHK hör av sig, då får jag ta den tanken då. Nu är det fullt fokus på kommande säsong med Kungälvs herrar, säger Ward Wiklund till Alingsås Tidning.

Länk: Uppgifter: Ny roll för Franzén i AHK – ersättaren är utpekad