FC Barcelona mosar motståndet i Liga Asobal

Víctor Tomás, FC Barcelona. Foto: Víctor Salgado, www.fcbarcelona.com

Det mesta av krutet bränns i Champions League. I hemmaligan är det lekfullhet blandat med allvar, test av varianter och en självklar förstaplats som gäller. Barcelona har gjort över 400 mål på tio matcher – gapet är öppet till övriga lag.

Omgång tio av 30 i Liga Asobal inleddes tisdag kväll. Barca slog Anaitasuna med 32–29 på bortaplan och lär inte ha varit speciellt pressade. Casper Mortensen, Victor Gonzalez och Lasse Andersson flyttade fram positionerna med fem mål vardera.

Jämfört med söndagens seger mot Vardar där Dika Mem, Ludovic Fabregas och Timothey N´Guessan stod för grannlåten var det ännu en breddseger för Barca mot spansk motstånd.

Gonzalo Perez de Vargas borgar för internationell succé och säkrar upp för Kevin Møller när det kniper hemmavid. Förstavalet mellan stolparna gjorde ligamatch nummer 200 under onsdagskvällen.

Barcelona närmaste utmanare Bidasoa Irun har hittills förlorat fem poäng i den till synes tröstlösa jakten. Trean La Rioja vann en annan tisdagsmatch med betryggande marginal.

Benidorm med Victor Skillhammar har stabiliserat sig som mittenlag och sjua. Det blev en pinne senast mot Sinfin, via fyra mål av Skillhammar som sammanlagt nätat 18 gånger efter flytten från norska Halden.

Liga Asobal 13 november
La Rioja–Fr. Morrazo 32–24
Helvetia Anaitasuna–FC Barcelona 29–32

Skytteligan (källa asobal.es)

#SpelareKlubbMål   
1Leonardo Dutra FerreiraLiberbank Cuenca62
2Casper Ulrich MortensenFC Barcelona56
3Davor Cutura MedicCondes de Albarei Teucro53
4Jose Maria Marquez ColomaQuabit Guadalajara50
Alvaro Ignacio Cabanas Garcia-PertusaBM. Benidorm50
6Raul Nantes CamposHelvetia Anaitasuna49
7Adria Figueras TrejoFraikin BM. Granollers48
Jorge Filipe Fernandes Monteiro Da SilvaDS Blendio Sinfin48
9Juan Castro AlvarezÁngel Ximénez - Avia P.G.46
10Abel Serdio GuntínRecoletas At. Valladolid45

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here