Den ”nye Balic” till Barcelona

Slovenen Domen Makuc börjar hitta stilen i Barca. Foto (arkiv): SEHA

Den slovenske supertalangen Domen Makuc har kallats för den ”den nye Ivano Balic”. Nu verkar 19-åringen ta ett liknande steg som legendaren då han väntas lämna hemlandet för Spanien, då han byter slovenska Celje mot Barcelona Lassa, det rapporterar Handball-Planet.com.

Lite som i fotboll när varje ny väldigt lovande, ofta kort, sydamerikan kommer fram så döps denne till ”Den nya Maradona”, eller snart ”Den nya Messi”, så är det kroaten Ivano Balic som får stå frontfigur för den spelskickliga, ofta korta, mittnian. Och nu har det kommit fram en ny Balic.

Domen Makuc är bara 19 år gammal men har redan hunnit med att vinna tre ligaguld med RK Celje Pivovarna Lasko, ett U20-EM guld på hemmaplan med Slovenien 2018 (där IFK Kristianstads Gregor Ocvirk var den stora stjärnan) och blivit den första målskytten i Champions League född på 2000-talet när han var 17 år.

Nu väntar större ansvar för 19-åringen då han ryktas ansluta till en av världens största klubbar i alla kategorier – Barcelona. Hos katalanerna är det meningen att han ska ta över manteln efter Raul Entrerrios som slutar efter säsongen, eller nästa säsong då OS skjuts upp, det spekulerar Handball-Planet.

I Barcelona finns redan en annan ”de nye Balic” i form av Kroatiens storstjärna Luka Cindric som kom till klubben inför säsongen från Vive Kielce. Det kan med andra ord bli fortsatt trolleri på mittniopositionen i Katalonien i framtiden.