Bekräftat: Clara Monti Danielsson klar för Dortmund

170927 Sveriges Isabelle Gulldén och Clara Monti Danielsson under en träning med damlandslaget i handboll den 27 september 2017 i Lund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

I mitten februari kom Handbollskanalen med uppgifter att mittsexan Clara Monti Danielsson skulle ta flytten från Team Esbjerg till tyska serieledarna Borussia Dortmund nästa säsong. Nu är övergången klar, det bekräftar Jydske Vestkysten.

Det blir flytt från Danmark till Tyskland nästa säsong för Clara Monti Danielsson. 28-åringen har eftersökt mer speltid då hon spelat tredjefiol på linjen i Esbjerg efter norska landslagsrutinerade duon Vilde Ingstad och Marit Malm Frajford.

Det har dock inte varit någon bortkastad tid i Esbjerg för tjejen från Uppåkra. Hon kom till klubben 2018 efter tre år i danska Randers och vann redan första säsongen guld i danska ligan med Esbjerg, samt fick ett silver i EHF-cupen efter förlust mot ungerska Siofok.

Nu väntar nya tyska äventyr för mittsexan – även om det var väldigt svårt att lämna sin danska klubb.

– Jag får tårar i ögonen när jag pratar om det. Jag är jättetacksam för mina lagkamrater och min tränare (Jesper Jensen) i Team Esbjerg, så det är väldigt jobbigt, säger hon till Jydske Vestkysten.

– Men nu har det kommit en ny möjlighet och jag tror att jag kommer ångra mig i framtiden om jag inte tog chansen. Så då blev det såhär, fortsätter hon.

Borussia Dortmund är inte bara en av Tysklands största idrottsföreningar utan numera ett riktigt bra handbollslag. Innan Bundesliga avbröts efter 18 omgångar ledde Dortmund ligan före storlaget Bietigheim.

Utöver Clara Monti Danielsson ansluter flera andra spelare till Dortmund nästa säsong. Det är nederländskorna Delaila Amega från TuS Metzingen på mittnio och högernian Tessa van Zijl från HSG Blomberg-Lippe. Även spanska vänsterkanten Jennifer Gutiérrez från Elche och norska högerkanten Tina Abdulla från Tertnes värvas in.