Larviks näst bästa målskytt slutar – 26 år gammal

Mie Sando. Foto: Svein André Svendsen

Larviks 26-åriga mittsexa, och näst bästa målskytt efter svenska Elinore Johansson, Mie Sophie Sando slutar med handboll efter säsongen för att satsa på sin civila karriär, det meddelar klubben på sin hemsida.

Larvik HK är på bättringsvägen rent handbollsmässigt. Efter att ha tvångsnedflyttats på grund av ekonomiska bekymmer tog man åter steget upp i högstaserien den gångna säsongen, på klubbens 30-årsdag.

De största anledningarna rent målmässigt till avancemanget var svenska vänsternian Elinore Johansson som gjorde flest mål av alla i den forna norska storklubben. Därefter kom niometerskollegan Tiril Gunther Merg och mittsexan Mie Sophie Sando – som alltså nu avslutar karriären.

Mie Sophie Sando återvände till Larvik, som hon lämnade 2013 för spel i Danmark, förra säsongen. Men det blir ingen mer handboll för norskorna i finrummet nästa år. Istället för att fortsätta satsningen väljer 26-åringen att avsluta den professionella handbollskarriären och istället satsa på sin civila karriär.

– Jag tycker egentligen att det är väldigt tråkigt, men jag har valt det själv. Jag känner att det är rätt tidpunkt. Det är väldigt vemodigt för det har varit ett väldigt bra år och Larvik Håndballklubb ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag tycker att det är väldigt många bra människor och klubben och det är spännande det som sker nu, säger Mie Sando på Larviks hemsida.

Ett glädjeämne var att hon fick avsluta karriären i Larvik med avancemang till högstaligan inför nästan 1000 personer i hemmapubliken, kort innan Corona stängde ner all handboll. Ersättare till 26-åringen blir den 19-årige norska mittsextalangen Tirill Mörch som ansluter från norska Gjerpen.