Petersson om skilsmässan: ”Helt odramatiskt”

Johan Petersson och Kärra-spelarna firar. Foto: Handboll på bild och film

Johan Petersson lämnar Kärra HF, något klubbchef Magnus Björklund bekräftar här. Nu ger Johan Petersson sin syn på varför klubb och tränare skiljs åt efter succén.
– Skälet är att klubben och jag inte delar synen på för många punkter, säger han till Handbollskanalen.

Handbollskanalen avslöjade tidigare under onsdagen att Johan Petersson bestämt sig för att lämna Kärra HF, detta trots att det blev succé under säsongen med uppflyttning till SHE som resultat. Kärras klubbchef Magnus Björklund bekräftade Handbollskanalens uppgifter.

– Johan bad om att få säga upp sitt kontrakt och det har vi accepterat, det är inte konstigare än så. Det är så klart jättetråkigt att det blev så, men vi är otroligt tacksamma för det jobb Johan har gjort och vi skiljs åt som vänner.

Handbollskanalen har pratat med Johan Petersson, som säger så här om det överraskande uppbrottet:

– Det är helt odramatiskt. Skälet är att klubben och jag inte delar synen på för många punkter. På lång sikt måste man vara överens. På kort sikt har det fungerat mycket bra. Jag är oerhört stolt över vad vi har presterat och redan efter två år är vi i SHE, säger Petersson och avslutar:

– Jag har full respekt för alla i föreningen och vi skiljs åt som vänner. Det är ett lämpligt tillfälle att byta tränare när tjejerna nu ska skriva ett nytt kapitel. Kärra kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.