Avslöjar: Johan Petersson lämnar Kärra HF

Johan Petersson. Foto: Marek & Beata Hom

I söndags säkrade Kärra HF uppflyttning till SHE. Enligt uppgifter till Handbollskanalen får de leta sig om efter en ny tränare då Johan Petersson bestämt sig för att lämna klubben.

– Johan bad om att få säga upp sitt kontrakt och det har vi accepterat, det är inte konstigare än så. Det är så klart jättetråkigt att det blev så, men vi är otroligt tacksamma för det jobb Johan har gjort och vi skiljs åt som vänner, säger Kärra HF:s klubbchef Magnus Björklund till Handbollskanalen.

Kärra HF stod för en riktigt bra säsong i Allsvenskan och efter en smått osannolik dramatik i den avslutande omgången lyckades Göteborgsklubben ta sig förbi HK Aranäs och slutade därmed etta i tabellen. Förstaplatsen innebär spel i SHE nästa säsong, vilket kommer att bli klubbens sjätte säsong i högstaserien.

Men det kommer inte att bli med succétränaren Johan Petersson vid rodret, som alltså har bestämt sig för att lämna klubben. Därmed behöver Kärra leta efter en ny tränare inför comebacksäsongen i SHE.

– Det är klart att det kom väldigt sent, för två veckor sedan ungefär. Det sätter oss i en knepig situation, men samtidigt är vi trygga i vår verksamhet och vad vi står för. Vi pratar redan med flera och kommer att presentera en ny tränare inom kort, säger Björklund.

Handbollskanalen pratade med Johan Petersson häromdagen, som då bland annat sa så här om sin framtid:

– Det är klart att jag har ambitioner att komma utomlands, men var sak har sin tid. Det är inget jag tänker på nu, dyker det upp något får jag ta ställning till det då.