Jessica Ryde och Herning-Ikast på rätt spår i slutspelet

Jessica Ryde. Foto (arkiv): Christian Örnberg, Bildbyrån.

Team Esbjerg och Herning-Ikast dundrar på i det danska slutspelet. Köpenhamn HB med alla svenska spelare hade väldigt lite att sätta emot seriesegraren efter paus, däremot fixade Jessica Ryde en plats på vinnarsidan via flera kvalificerade räddningar.

Det är slutspelsgrupper som gäller på andra sidan sundet. Team Esbjerg och Herning-Ikast har hittills gjort rent hus på den ena halvan och verkar vara på väg till semifinal.

Esbjerg besegrade bland annat Köpenhamn med stora siffror. Topplaget sparade visserligen nyss comebackande Estavana Polman långa stunder, men hade andra stjärnor som Marit Røsberg Jacobsen på kanten bakom 33–23.

Köpenhamns målvakter, inklusive Johanna Bundsen fick aldrig stopp på målflödet. Framåt stötte Hanna Blomstrand, Jessica Helleberg, Sofia Hvenfelt och hemmakollegorna på patrull med klen utdelning.

Jessica Ryde stod för en solid räddningsprocent när Herning-Ikast hakade på i toppen. Ryde hindrade elva skott och den norska duon Ingvild Bakkerud (åtta mål) och Helene Fauske (sju) styrde och ställde i offensiven mot Silkeborg-Voel.

Med Esbjerg på sex poäng och Herning-Ikast med fem är luckan redan där i tabellen. Köpenhamn och Silkeborg-Voel har kvar att spräcka nollan. Utsikterna är bättre än tidigare i det kommande dubbelmötet i botten,

Kvindeligaen 31 mars
Herning-Ikast–Silkeborg-Voel 29–22 (16–11)

Team Esbjerg–Köpenhamn HB 33–23 (16–14)
Köpenhamn: Hanna Blomstrand 2, Sofia Hvenfelt 1.