Officiellt: H65 Höör värvar Johanna Östblom

Johanna Östblom Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

H65 Höör fortsätter att värva talangfulla spelare som de hoppas vidareutveckla. Senast i raden är Johanna Östblom, som H65 lockat över från GF Kroppskultur. 

Johanna Östblom har gjort en fin säsong för GF Kroppskultur i Allsvenskan. Blott 18 år gammal har hon redan tagit stort ansvar och visat att hon klarar av att spela såväl på en kant som på nio meter. Östblom har dragit till sig intresse från flera klubbar – nu har H65 Höör lyckats säkra hennes signatur. 18-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt som börjar gälla till sommaren.

– Östblom har varit med i ungdomslandslagen och hela tiden varit bland de bästa i sin kull, men blev faktiskt tipsad om henne för två år sedan och har hållit koll sedan dess. Hon är relativt explosiv och framförallt allround. Hon går att använda både på en kant och på nio meter, säger H65:s tränare Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Johanna Östblom säger så här om sin kommande klubb:

– Jag ser H65 Höör som en fin och familjär förening. Det är en fantastisk handbollsklubb med stora möjligheter för mig att utvecklas. Sedan lockar det mycket att klubben satsar på Europacupspelet. Klubben syns mycket i media så det blir ett bra skyltfönster. I grund och botten handlar det om att jag vill bli så bra som möjligt och då är H65 Höör det bästa alternativet.