Besked från EHF: Extra vilodagar under EM 2022

Jim Gottfridsson. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Spelarna har i flera år varit kritiska till det tuffa schemat. EHF agerar nu och har bestämt att landslagen får extra vila under herrarnas EM 2022.

Om ett år ska herrarnas EM i Slovakien och Ungern avgöras och nu meddelar alltså EHF i ett pressmeddelande att det blir extra vilodagar. EM spelas mellan 13 och 30 januari och då ska 65 matcher spelas i fem olika arenor under 18 dagar.

EHF skriver så här i pressmeddelandet:

”För första gången någonsin kommer det att vara extra vilodagar för alla lag som måste resa mellan det första gruppspelet och huvudrundan. Dessutom kommer alla lag som måste resa till arenan där de ska spela huvudrundan att få en extra vilodag”.
Schemat har också ändrats lite för att, som EHF säger, gagna spelarna. Det brukar vara en vilodag mellan huvudrundan och semifinalerna och där blir det inga förändringar. Däremot kommer lagen som spelar huvudrundan i Bratislava att få en extra vilodag. Det innebär att, för första gången någonsin, kommer alla semifinal-lag att spela en match under de tre dagarna som föregår semifinalerna.