Frida Tegstedt spelade sin sista match – och hyllades i Partille

Önnereds Frida Tegstedt efter handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och Önnered den 6 november 2019 i Partille. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Igår var det dags för en av Sveriges och Sävehofs mest meriterade spelare att lägga skorna på hyllan. Frida Tegstedt avslutade igår karriären efter derbyt mellan Önnered och Sävehof. Dagen till ära hyllades hon stort i Partille Arena med blommor och applåder.

Det blev till slut en ganska stor förlust för Frida Tegstedts Önnered i Partille Arena med 14-21. Men igår kanske det spelade lite mindre roll i sammanhanget då handbollsprofilen tackade för sig, och tackades av, i Partille Arena. Mittsexan lade egentligen av redan efter förra säsongen men skadeproblem i Önnered gjorde att hon fick snöra på sig skorna igen.

Under sin tid som mittsexa i världens vackraste sport hann Frida Tegstedt med en hel del. Åtta SM-guld med Sävehof, proffsliv i Tyskland och Frankrike, 53 landskamper, massor av Champions Leaguespel, OS-spel i Rio de Janeiro och till sist två återkomster i Önnered.

Igår mindes alla bedrifter av publiken i Partille Arena där hon hyllades inför matchen med blommor och applåder. Det var något som rörde 32-åringen.

– Det betyder jättemycket. Man kommer hit och det är så många ansikten man känner igen. Det är speciellt. Jag blev rörd – och lite förvånad. Jag var helt uppe i matchen, men det var väldigt fint gjort, säger hon när slutsignalen ljudit, säger Tegstedt till GP.

Och så ställer GP den obligatoriska frågan: 

Så hur känns det nu när allt är över?

– Det känns bra nu. Jag har vetat det här ett tag och jag har ju faktiskt slutat en gång tidigare. Så på något sätt har den här tiden varit en bonus i min handbollskarriär. Det där lite sentimentala och sorgsna har passerat lite. Det här har bara varit skitkul att få vara med om, säger hon till GP.