PSG uddamålsvann stormötet i Flensburg

Kim Ekdahl Du Rietz, PSG. Foto: PSG.fr

PSG har fortfarande flest poäng av alla Champions League-lag i år, delat med Dinamo Bukarest. Igår tog parisarna en ny seger när de vann med 30-29 (14-13) mot Flensburg, trots starkt spel av Jim Gottfridsson och Simon Jeppsson.

Om det går käpprätt uppåt för PSG så går det knackigare för Flensburg-Handewitt i Champions League. Tyskklubben hade inför gårdagens möte med PSG två raka förluster – dels mot Barcelona hemma med sju bollar. Så det var dags att vinna mot ett storlag hemma i Flens-Arena.

Men det var gästerna från Paris som startade starkast. Efter en kvart satte Sander Sagosen sitt andra mål dittills i matchen till ledning 8-4. Flensburg gav sig dock inte så snabbt och kom tillbaka till 11-11 genom fint spel av Jim Gottfridsson.

Nästa ryck för gästerna kom ytterligare en kvart in i andra halvleken. Då satte, för kvällen väldigt skottglade, Mikkel Hansen 23-19 till PSG. Men skam den som ger sig. Flensburg hävde sig upp igen, dels genom Simon Jeppssons starka skytte. Även Kim Ekdahl Du Rietz kom med i målprotokollet för sitt PSG med ett mål.

Med sju minuter kvar hade Flensburg hävt sig tillbaka igen och nu stod det 27-27. Anders Zachariassen kvitterade sen igen till 29-29 med lite mer en minuten kvar att spela. Med 50 sekunder kvar gjorde Mikkel Hansen 30-29. Flensburg fick ytterligare en chans till kvittering men annars duktiga Magnus Abelvik Röd missade och PSG kunde vinna med uddamålet.

Paris toppar tabellen i grupp A på 12 poäng, vilket är två före Barcelona – och fem före Flensburg på femteplatsen.