Boden Handboll vann hemma i elitseriekvalet mot Önnered.

Boden Handbolls lagkapten Annica Ölen.

Tredje kvalparet ut mot damernas elitserie 2016/17, Boden Handboll – Önnereds HK möttes i en till brisningsgränsen fullsatt Boden Arena på tisdagskvällen.

Önnered satte upp tempot direkt och det var lite högre än vad publiken är vana vid från allsvenskan men Boden behöll lugnet och lagen följdes åt till 6-5 efter 9 minuter. Boden gör sedan tre raka kassar till 9-5 på ett medtodiskt sätt samtidigt som Viktoriya Polshikova fick tag på Önnereds avlut och Boden var i förarsätet, via 11-9 vid minut 20 så gör Boden igen tre raka kassar till 14-9 och Boden Arena kokade. Man går till pausvila 15-10.

Boden ökar sin ledning till 17-10 efter 35 minuter och har 21-12 efter 40 minuter och nu såg Boden ut som en rund miljon. Men Önnered ändrade i försvarspel och fick viss kontakt vid 23-20 med 11 minuter kvar att spela. Boden reder ut anstormningen från Önnered genom ett bastant försvarspel och sätter lägena som erbjuds och man håller ut och tar en historisk seger för Boden Handboll, slutresultat 29-25 och sista två minuterna fick man stående ovantioner från en hänförd publik, den sjunde spelare.

I Önnered var Jessica Ehrnbring och 9 målsskytten Linnea Säreborn de främsta, Linnea hade Boden svårt att få grepp på i hennes kraftfulla genombrott.
För Boden var mv Viktoriya Polshikova stundtals omutbar och satte myror i huvudet på Önneredspelarna, lagkaptenen Annica Ölen med 6 mål på kontot och en rese i försvaret samt nyförvärvet Teresa Utkovic som även hon satte 6 mål.

Publik 1500 och då skall noteras att ca 500 personer fick vända då brandchefen sa till, nu får ni inte släppa in fler, taket är nått.

Nu går nästa match i Göteborg och ÖHK-hallen kommande söndag 3 april kl: 15.00.

Boden Handboll – Önnereds HK 29 – 25 (15 – 10)