All star-team: Johanna Forsberg bästa linje

Johanna Forsberg, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Även SHE rullar vidare i med sina All star-team-utmärkelser. Priset för bästa mittsexa under årets säsong går till Sävehofs Johanna Forsberg, meddelar SHE.se.

Liksom för IFK Kristianstad så har Sävehofs säsong hackat från och slutade även de på en tredjeplats i tabellen. Och liksom hos de orangea fanns det målfarlighet och urkraft på linjen – här i form av Johanna Forsberg.

24-åriga Forsberg har växt ut till en av landets bästa mittsexor. 2018 kom A-landslagsdebuten mot Ukraina och nästa år ska hon ersätta Anna Lagerquists linjeplats i danska Nyköbing Falster. Till Danmark värvades hon dels på grund av sin imponerande säsong i år.

Med sina 84 mål är hon SHE:s mest målgörande mittsexa för säsongen, och näst målfarligast i Sävehof efter Ida Staxen Lagerbon på 95 mål. Lägg därtill att Forsberg hade tredje bäst MEP-poäng av alla spelare i SHE, tätt bakom Ulrika Olsson och Melaine Felber.

Johanna Forsberg startade sin karriär i Redbergslid IK innan det blev flytt till IK Sävehof som tolvåring. Och nästa säsong blir alltså hennes första utlandsäventyr med Nyköbing Falster.

– Det känns både roligt och nervöst. Jag lämnar en trygghet eftersom jag alltid har bott i Göteborg. Men det ska bli väldigt kul att uppleva handbollen i ett annat land, säger hon till SHE.se

Statistik från SHE.se
Matcher: 
22
Mål: 84
Assist: 9
Utvisningar: 5
Tekniska fel: 7
MEP-poäng: 68,08
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i oktober, uttagen i månadens MEP-lag i september och oktober.