Fuchse Berlins spelare avstår lön – liksom flera andra klubbar

Mattias Zachrisson och Fuchse Berlin är finalklara. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Den ekonomiska svångremmen dras hårdare kring handbollsklubbarna runtom i Europa på grund av Coronaviruset. Nu meddelar Fuchse Berlin, som senaste tyska klubb, att deras spelare avstår en del av sin lön för att hjälpa till inom föreningen, enligt Berliner Zeitung.

Tidigare har flera tyska klubbar meddelat att deras spelare kommer att avstå en del av lönen för att underlätta det ekonomiska trycket på klubbarna. SC DHfK Leipzig, Frisch auf Göppingen, TVB Stuttgart och Rhein-Neckar-Löwen har redan skrivit på avtal som innebär att man inte kommer att plocka ut full lön – där inga siffror har nämnts.

Löwens storstjärna Andy Schmid berättade redan för några dagar sen i en webintervju att han var redo att ”avstå en del av lönen om det innebär att andra anställda inom Rhein-Neckar Löwen kan få ut sin lön.”, enligt Mannheim 24.

Nu är det alltså Mattias Zachrissons klubb Fuchse Berlin som tar samma beslut. Även spelare med kortidskontrakt eller som nyss kom till klubben har gått med på att ingå i beslutet och ”visa solidaritet”, vilket gjort ordförande Bob Hanning mycket nöjd, enligt Berliner Zeitung.

Berlins tyska stjärna Paul Drux berättade för Berliner Zeitung att alla spelare i klubben står bakom beslutet och att det är en självklarhet för honom att hjälpa klubben i hans hjärta.