Klart: Johanna Forsberg blir Danmarksproffs

Johanna Forsberg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Svenska landslagets Johanna Forsberg är förlorad för IK Sävehof. Under två kommande säsonger finns den gedigna mittsexan i ny omgivning med Nykøbing Falster. – Det känns bra, klubben står för rolig och fartfylld handboll, säger hon.

I december bockade Forsberg av VM-debuten. Nästa karriärsteg sker till sommaren när hon byter Partille mot Nykøbing Falsters gulblå färger.

Övergången som varit på gång ett tag blev definitivt klar under helgen. NFH:s sociala medier berättar om en välbesökt presskonferens med publik. Forsberg presenterades med sitt nästa handbollsäventyr på gång.

– Det var speciellt men väldigt roligt. Man är inte så van vid pressmöten med styrelse, fans och andra intresserade, säger hon.

Kontraktet är signerat och klart, Forsberg kan därmed återvända till den pågående sysslan för att fixa en så bra final som möjligt med sin främsta, svenska klubb.

– Fokus har alltid varit på Sävehof, men det är skönt att ha det klart innan slutspelet istället för efter, säger hon med tanke på utlandsspelet som väntar.

– Det är lite tuffare i Danmark, varje match kommer att vara utvecklande både framåt och bakåt.

NFH har agerat snabbt på marknaden sedan det stod klart att nyckelspelaren Anna Lagerquist söker sig vidare.

Svaret blev alltså Forsberg, vars karriär började ta fart med en stor roll hos BK Heid (2015-17). Moderklubben Sävehof har haft användning för hennes försvarsstyrka och kontringskraft i flera säsonger, före och inte minst efter Heid-tiden.

– Jag kan inte ersätta Lagerquist. Jag är som jag är och ska bidra med allt jag kan, säger hon.

Länk: Johanna Forsberg er netop præsenteret på Hotel Falster