Larholm ny i Huddinge – Forsberg blir bollplank till målvaktstränarna

Erik Larholm. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Huddinge HK fortsätter sin satsning för att nå dameliten 2028 – nu har klubben gjort klart med ytterligare två ledare: Erik Larholm och Thomas ”Foppa” Forsberg, det skriver Huddinge HK på klubbens hemsida.

Sedan tidigare är Patrik Svarvén sportsligt ansvarig i Huddinge HK och nu kommer alltså ytterligare två fina ledarförstärkningar in i form av Laholm och Forsberg. Larholm kommer att ingå i ledarstaben medan Forsbergs roll blir att vid olika tillfällen utbilda målvaktstränarna i klubben, dels genom föreläsningar men även som bollplank.

– Vi har lyckats rekrytera verkliga handbollsprofiler som vill vara med och verka för att vi ska nå vår ambition 2028, att till 2028 etablera Huddinge handboll inom den svenska dameliten. Vi märker ett sug och en vilja från duktiga ledare och handbollspersonligheter som vill vara med på den här resan. Många vill arbeta med oss och tillsammans med Patrik Svarvén, säger Robert Tham ordförande i Huddinge HK, till klubbens hemsida.

Larholm kommer att jobba med spelare och tillsammans med Svarvén utbilda i individuell teknik kopplat till position på planen.

– Vi tror att det är första gången någon klubb på allvar tar sig an detta fokus på att utveckla spelarna individuellt på position. Vanligtvis kör man det med målvakter men nu ska vi göra det också på positionerna offensivt, säger Patrik Svarvén till hemsidan.

Dessutom kommer alltså Thomas ”Foppa” Forsberg att agera utbildare och bollplank till klubbens målvaktstränare.

– När Patrik Svarvén berättade för mig om Huddinge HK:s ambitioner och framförallt hur de skulle göra det så var det svårt för mig att hålla fingrarna borta. Jag har alltid älskat vara med i verksamheter som visar upp ett stort engagemang och hjärta för handbollen. När det kan kombineras med den trygghet och trovärdighet som Huddinge HK visat upp, då var det ingen tvekan från min sida att ge av min tid för att kunna vara med att nå klubbens ambition 2028, säger Thomas Forsberg till hemsidan.

LÄNK: Ytterligare välmeriterade ledare till Huddinge HK