Rundcrantz byter Partille mot Alingsås – blir sista värvningen

Maria Rundcrantz. Foto: Alingsås HK

Maria Rundcrantz blir Alingsås sista värvning inför den kommande säsongen. Den 19-årige niometaren har skrivit på ett tvåårskontrakt, det meddelar klubben på sin hemsida.

Alingsås har varit flitiga med kontraktsskrivningar inför den kommande säsongen. Sedan tidigare har truppen fyllts på med niometarna Elin Egeberg och Emma Tolinsson, mittsexan Moa Solefors och vänstersexan Marion Lindström.

Nu ansluter även Maria Rundcrantz från Partille. 19-åringen är syster till vänsterkanten Louise Rundcrantz, som gjorde tre mål i SHE den gångna säsongen för Sävehof. Maria har istället den gångna säsongen spelat för juniorlaget, samt med S-hof i division 1.

– Alingsås har en bra träningsmiljö och tydliga ambitioner, och truppen består av trevliga spelare som skapar en bra stämning. Jag hoppas kunna utvecklas för egen del i Alingsås och även hjälpa laget på resan mot spel i Allsvenskan, säger Maria Rundcrantz på hemsidan.

Alingsås sportchef Christer Mårtensson är mycket nöjd över att få in niometersspelaren till nysatsningen nästa säsong.

– En mycket spännande spelare med stora kvalitéer både i anfall och försvar som vi är mycket glada över har valt Alingsås som sin nästa klubb. Maria blir den sista värvningen till en trupp som vi nu är väldigt nöjda med, säger han på hemsidan.