Långt uppehåll för damlagen i div. 2 Norra

"Handball the ball" av Armin Kuebelbeck - http://galerie.best4sports.de - my website and my own picture --Kuebi 17:51, 6 January 2007 (UTC). Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

I serien dam div.2 Norra är det ett långt uppehåll för vissa lag just nu. Gimonäs, Sikeå, Sävar och Kramfors har de längsta uppehållen med nästan en månad utan matcher.

ANNONS

För Sävar IK beror uppehållet på att de har varit i Spanien men har då fått spela mycket handboll och mött lag som de annars inte brukar möta. Något som också kan vara bra med tanke på att de oftast har mött samma lag i serien.
LÄNK: Sävar IK på utbyte i Spanien – sponsrat av EU

För övriga lag betyder det en månad utan matcher men då får de även chansen att träna mer på individuell nivå, gå in och finjustera saker hos spelare och träna mer på det som behövs utvecklas.

– Det är klart att det är tråkigt med långa uppehåll men det kan vara bra att finslipa med individuell träning då istället, säger Johan Gradin, tränare Sikeå SK.

Förra året var det endast 5 lag i serien, i år är det 10 lag. Detta innebär att de trippelmöten som var förra året har i år endast blivit dubbelmöten. Men det borde även innebära att i år borde det inte vara ett så långt uppehåll med tanke på att fler lag är med.

– Uppehållet för vår del beror lite på att vi flyttat en del matcher. Laget tycker inte att det är så kul med ett sådant långt uppehåll, men sen får vi ju igen det med några täta matcher, säger Johan Gradin.

Gimonäs Umeå IF, som förra året låg i division 1 och hade då många dubbelmöten på helgerna eftersom Bodens BK också låg i den serien. I år är det division 2 som gäller och nu ett uppehåll på en månad. Ett uppehåll som innebär både för- och nackdelar.

– Det är en olycklig lottning i år och det kan vara svårt att hitta tillbaka till någon slags kontinuitet till matchtempo och med att spela matcher, med tanke på detta långa uppehåll, säger Joakim Rådeström, tränare Gimonäs.

Joakim tycker dock att det finns fördelar med uppehållet också och det är att laget får mer tid till att träna tillsammans på saker de vill förbättra.

– Det finns alltid saker att jobba på. Vår målsättning är att ta oss tillbaka till division 1 igen och därför behöver vi all den träning vi kan få, för att kunna höja oss som lag.

Även tre herrlag i division 3 har också uppehåll på ungefär en månad. Detta är Boden, Norrfjärden och Kiruna som drabbats. Serien innehåller endast 7 lag och det kan vara en av orsakerna till att uppehållet uppstått.

Alla matcher och resultat i division 2 Norra hittar du här.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here