EXTRA: Andrésson och Boquist förlänger till 2020

Foto: S Pillaud
Kristján Andrésson. Foto: S Pillaud

Det svenska förbundskaptensparet förlänger sina kontrakt över OS 2020.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

2020 spelas OS i Tokyo och nu står det klart att Kristján Andrésson och Martin Boquist förlängt sina kontrakt över mästerskapet. Det meddelas idag via Handbollslandslaget.se och Andrésson säger:

– Det var ett väldigt lätt beslut att fatta när möjligheten att fortsätta arbeta med ett spännande lag och en väldigt kompetent ledargrupp dök upp.

Han har varit förbundskapten sedan september 2016 och ledde laget till en sjätteplats i VM 2017 samt säkrade spel i EM 2018. Under VM spelade blågult en mycket underhållande handboll som skapade härlig hype kring landslaget.

2020 är inte bara tid för OS utan också ett mycket speciellt EM. Då arrangeras nämligen herrmästerskapet på hemmaplan i Sverige (tillsammans med Norge och Österrike) där finalen spelas i Tele2 Arena i Stockholm. Assisterande förbundskapten Martin Boquist:

– Vi som haft möjligheten att jobba med landslaget det senaste åren har fått en otrolig energi av det. Spelarna är hungriga och vill hela tiden bli bättre och det ska bli väldigt kul att följa dem på vägen mot ännu större framgångar, säger han till Handbollslandslaget.se.

Sverige fokuserar närmast på EM i Kroatien som spelas i januari. Där är blågult i samma grupp som Kroatien, Serbien och Island. EM spelas den 12-28 januari och Sverige samlas den 2 januari med landskamper mot Ungern i Jönköping (6 januari) och Partille (8 januari).

Kommande mästerskap på herrsidan

2018: EM i Kroatien
2019: VM i Danmark/Tyskland
2020: EM i Sverige/Norge/Österrike
2020: OS i Japan

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here