Kuststadens HK anmälda till Göteborg Cup – 9 lag klara

Foto: Kuststadens HK

Det blir skånsk representation även på herrsidan i Göteborg Cup då Kuststadens HK är anmälda.

ANNONS

Kuststadens HK är ett profiltätt gäng från Trelleborg och nu tänker de varva igång säsongen 2018/19 med Göteborg Cup. Det är en försäsongsturnering för herrlag från division 2 och nedåt som nu börjar ta fin form med 9 lag bekräftade och ett antal till nära att anmäla sig.

Kikar vi i SHF:s transferlista kan vi se att Kuststaden gör några fina värvningar inför kommande säsong i form av Andreas Folkstrand, Senad Alkic och Måns Olsson. De kan alltså bli en dark horse i turneringen den 7-9 september i Göteborg.

Det är alltså nio lag anmälda och fler lär tillkomma den närmaste tiden. Ett perfekt tillfälle att få ihop laget både på och utanför planen. Alla matcher spelas i samma arena i Lundbystrand på Hisingen med 5 handbollsplaner under samma tak. Det planeras också för ett spännande handbollsevent tillsammans med Handbollskanalen på lördagkvällen där vi hoppas kunna släppa detaljer inom kort.

Anmälda lag i herrklassen
Önnerediterna
Särökometerna
Skara HK
IK Nord
Trollhättan
HK Varberg 09
Kuststadens HK
GIK Wasaiterna
IFK Hammarö

Tidigare i veckan kunde vi rapportera att bland annat IFK Kristianstad och Alingsås HK är anmälda i damklassen:

LÄNK: IFK Kristianstad tar damlaget till Göteborg Cup

Göteborg Cup spelas för division 1 och lägre på damsidan samt division 2 och lägre på herrsidan. Cupen välkomnar också lag från Norge och Danmark där det är 2:a division för damer och 3:e division herrar som är motsvarande det svenska seriesystemet.

Spela minst 4 matcher – alla i samma arena

Den 7-9 september 2018 spelas cupen i klassiska Lundbystrand i Göteborg som har hela fem spelplaner i samma arena. Alla lag utlovas 4-7 matcher så det är ett perfekt tillfälle att svetsa ihop laget och få lite matcher i benen inför seriestarten som brukar vara i slutet av september.

Under lördagkvällen planeras en spännande kvällsaktivitet tillsammans med Handbollskanalen där det kommer vara fritt inträde för alla deltagare i Göteborg Cup.

Ifjol deltog lag från både Sverige och Norge

I 2017 års upplaga deltog lag från både Västergötland, Skåne, Värmland och Bohuslän samt lag från Norge. Ambitionen är att växa ytterligare i år och locka lag från andra delar av landet samt från våra nordiska grannar. Allt för att skapa en härlig handbollsfest i Göteborg i september.

Mer information om cupen:

LÄNK: Göteborg Cup 2018

Länk till anmälan:

LÄNK: Anmälan

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here