Australiens landslagsmålvakt lämnar Kungsängen – klar för finska Hangö

Australien - Bahrain. Foto: Asian Handball Federation

Kristofer Karlsson spelade den gångna säsongen för Kungsängens SK i division 1. Nu fortsätter karriären i Finland.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den 25-årige målvakten Kristofer Karlsson har en lite annorlunda handbollsresa. Med sitt australiensiska pass har han fått uppleva matcher och turneringar vi andra bara ser på någon grynig stream på YouTube. Vad sägs om kamper i både Indien, Mexiko, Spanien, Kosovo, Qatar och Sydkorea? Och på det klubblagsspel för Kollafjørður IF från Färöarna?

Nu fortsätter karriären utanför Sveriges gränser även om det är knappt. Karlsson har nämligen ritat på för HC HIK från Hangö i sydvästra Finland. De kvalade sig kvar i den finska toppligan i våras och tar nu nya tag. Förutom Karlsson har de även signerat serben Nikola Zujic från HIFK där han gjort 454 mål på 96 matcher.

HC HIK tränas numera av Petter Forsström som spelade för GF Kroppskultur åren 2000-2002 och sedan hade en sejour i Alingsås HK runt 2004-2005. Han har lett laget sedan förra sommaren och nu återstår att se om de kan lyfta till kommande säsong.

Kristoffer Karlsson
Tidigare klubbar
Westermalm
HK Cliff
IF Swithiod
AIK
Enköpings HF
Kollafjørður IF (Färöarna)
Kungsängens SK

Landslag:
Australiens landslag (24 A-landslagsmatcher & 8 U21 landslagsmatcher)

U21 IHF Trophy Cup 2011 i Indien, IHF Trophy 2013 i Mexiko, VM 2013 i Spanien, Emerging Nations Championship 2015 i Kosovo, VM-kval 2015 i Qatar, OS-kval 2018 i Sydkorea.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here