Handbollsakademin reser till Kiel med ”40 glada handbollare”

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Varje höst packar Handbollsakademin en buss full i Göteborg och åker nedåt i kontinenten för att kolla på handboll. I år går bussturen till Kiel där ”40 glada handbollare” ska se Champions League-mötet mellan Ekberg och Nilssons Kiel mot Magnus Anderssons Porto.

Handbollsakademin är en förening som startade 1997 i samband med att Göteborgs handbollsförbund firade 50 år. En gång i månaden träffas föreningen och dess handbollsentusiaster och pratar handboll och lyssnar på föredrag.

– Då är vi på Grand Bingo på Kungsgatan alltid. Där träffas vi klockan 18 sen är det föredrag klockan 19. Vi brukar snitta ungefär 80 personer per gång, säger Handbollsakademins ordförande Kenneth Johansson.

Kenneth Johansson själv har en lång karriär bakom sig inom handbollen där han bland annat har varit ordförande för Göteborgs handbollsförbund och tidigare i år fick ta emot Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld för sina förtjänster inom handbollen. Men i nuläget väntar alltså en resa till Kiel för ordföranden och ett 40-tal personer.

Varför blev det Kiel?

– Varje år ordnar vi en resa till Tyskland eller Danmark på hösten. Så vi börjar alltid med att titta ut intressanta matcher. Sedan när vi har gjort det går vi ut och tittar så att det inte krockar med några av de fina matcherna som spelas i Göteborg, att vi kan ge alla chansen att åka med, säger Kenneth Johansson.

Att ett Champions League-möte mellan Kiel och Porto är en intressant match råder väl inte mycket tvivel om. Speciellt inte när man ska se den från VIP-läktaren på sjunde raden och får träffa de svenska profilerna Magnus Andersson, Niclas Ekberg och Lukas Nilsson efter matchen.

– Det är aldrig några problem för spelarna. Vi har varit och träffat många av våra landslagsspelare genom åren, i Kiel och Flensburg i första hand.