Kenneth, Lena och ”Classe” fick idrottens finaste utmärkelse

190525 Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson delar ut förtjänsttecken till Kenneth Johansson under dag två av riksidrottsmötet den 25 maj 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Tre legendariska handbollsledare har fått ta emot Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld. Vi gratulerar Kenneth Johansson, Lena Runströmer och Claes Carlsson.

Den 24-26 maj arrangerades Riksidrottsmötet i Jönköping, något många av er säkert redan känner till. Idrottens toppmöte i Sverige skulle vi kunna kalla det där RF:s ordförande väljs, förbund kan ramla in och ramla ur och en del viktiga och oviktiga beslut fattas.

Det är också ett tillfälle att dela ut Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld. Den finaste utmärkelsen en idrottsledare kan få i det här landet. Och i år var det inte bara en utan två handbollsledare som fick den äran.

Kenneth Johansson, Lena Runströmer och Claes ”Classe” Carlsson erhöll detta förtjänsttecken efter sina insatser för handbollen.

Det skulle gå att skriva en bok om var och en men kort sagt så har Kenneth Johansson varit en drivande kraft både inom Önnereds HK och handbollen i stort i Göteborg. Lena Runströmer lirade i Elitserien med Stockholmspolisen och har sedan bland annat varit överledare i landslag och är vice ordförande i Svenska handbollsförbundet.

Classe Carlsson kommer från Eskilstuna men bor numera i Linköping och har bland annat arbetat med skolor och handbollsgymnasium. Han var också tränare för Katrineholm när de låg i Elitserien och även varit i bland annat Lindesberg.

Ett stort grattis skickar vi på Handbollskanalen till både Kenneth, Lena och Classe!

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson delar ut förtjänsttecken till Claes Carlsson under dag två av riksidrottsmötet den 25 maj 2019 i Jönköping.
Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson delar ut förtjänsttecken till Lena Runströmer under dag två av riksidrottsmötet den 25 maj 2019 i Jönköping.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200