Gustav Rydergård ger insyn i agentvärlden

Gustav Rydergård. Foto: www.tbv-lemgo.de

Gustav Rydergård vann SM-guld med Alingsås HK och tog sig ut på den internationella scenen i Bundesliga. Numera jobbar han med att hitta spelare mogna att ta olika slags steg. I Alingsås Tidning berättar handbollsagenten bland annat om branschens baksidor.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Falusonen bytte från spelar- till ledarsidan om sidlinjen i TBV Lemgo. Det var också där som 35-åringen fick öva ögat med spelarkoll på arbetstid.

– För tre år sedan slutade jag som spelare och blev istället erbjuden jobb som assisterande tränare i Lemgo med 30 procent av tjänsten som scout. Det var en helt ny grej som Lemgo satsade på. Som scout byggde jag en databas över alla intressanta unga spelare i Europa, där jag var tvungen att se alla lag spela minst en gång, säger han till Alingsås Tidning.

Sedan dess har han flyttat över till renodlad agentbas inom handbollen, tillsammans med kamraten Markus Becker. Och upptäckt att det finns agenter och agenter.

Rydergård är kort sagt kritisk till det gängse arbetssättet med välfyllda spelarstall.

– Om en agent har 200 spelare… Hur många dagar har du på ett år? Ringer dom varje spelare en gång på ett år, så är det en gång. Men som spelare har du kanske större behov än så. Du måste rättfärdiga ditt jobb som agent också, säger han till Alingsås Tidning.

– Jag försöker handplocka ett par spelare i varje årgång i Europa, svenska eller inte. Då kan jag göra ett individuellt jobb utefter varje individs behov och utefter var denne befinner sig på sin karriärs– och mognadstrappa. Jag besöker alla var dom än är och tar inte på mig mer jobb än att jag kan finnas tillgänglig för alla mina klienter när de behöver mig. Jag jobbar med få spelare av en anledning helt enkelt, beskriver han det egna upplägget för Alingsås Tidning.

Hela intervjun med Gustav Rydergård >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here