Semifinaldags i U21-VM

Seif Elderaa, Egypten. Foto: IHF.

Egypten och Frankrike möts precis som i det inledande gruppspelet. På den andra halvan är det upp till Kroatien och Portugal att reda ut vem som tar en historisk finalplats i kullens sista U-mästerskap.

Då och då tar Egypten upp kampen med de stora nationerna i handbollsvärlden. U21-upplagan i Spanien har fått flera delar av spelet att stämma med en rak segerrad fram till topp fyra.

Frankrike som fått sina törnar genom turneringen är ändå med i medaljkampen. Som vanligt frestas man att säga om laget som tog EM-guld för U18 för tre år sedan, upprepade triumfen i U19-VM 2017 och blev tvåa när det begav i U20-klassen under EM ifjor.

Återstår att se om de blåa kan göra om och göra rätt eller om Egypten skriver nästa kapitel i framgångssagan.

Matchstart är 18.00 i den första semin, vid 20.30 intar Kroatien och Portugal planen i Pontevedra.

En ny repris på en match från gruppspelet, Kroatien vann med två bollar som en del av den segerstabila vägen. Även i utslagsmatcherna har högernian Ivan Martinovic och lagkamraterna upplevt tämligen komfortabla segrar, utmaningen ökar självklart ju närmare medaljkänslan de kommer.

Portugal räddade sig till semifinal via en målvaktsräddning i slutsekunderna. Inte desto mindre har det närmaste hemmalag man kan komma i titelkampen tagit sig fram som lyckade utmanare. Diogo Silva leder hela mästerskapets skytteliga med 61 mål och hoppas på ny klaff från distans för att ta Portugal till final.

Lördag 18.00 Egypten–Frankrike
Lördag 20.30 Portugal–Kroatien