Kuwait mot ny storhetstid med Yerime Sylla?

I dagarna har Kuwaits herrlandslag fått en ny förbundskapten i fransmannen Yerime Sylla, rapporterar Handnews. Landet verkar därmed ta ytterligare kliv mot att komma tillbaka på banan. En brokig period med avstängningar och politisk inblandning har präglat de senaste åren.

Fram till för tio år sedan radade Kuwait upp medaljer i de asiatiska mästerskapen, var till och med bäst av alla i världsdelen i början av 2000-talet.

Det var dock innan faktorer utanför sporten blandade sig i.

IHF och självaste internationella olympiska kommittén, IOK reagerade på ändrade lagar i Gulfriket.

Politiker och styrande på hög nivå kunde lägga sig i frågor inom olika idrottsförbund. Påföljden blev att Kuwait stängdes av som land, bland annat från OS i Rio de Janeiro 2016 där ett fåtal idrottare släpptes in under neutral flagg.

Handbollen var borta från kartan efter ytterligare IHF-beslut. Till asiatiska spelen ifjor hävdes avstängningen helt och nu är Kuwait är på väg att få till normala landslagsförhålllanden igen.

Nättidningen Arab Times meddelar att landet siktar in sig på värdskap för regionens mästerskap i januari. Då lär den tidigare Cesson-Rennestränaren Sylla som också haft ansvar för Belgiens landslag leda de inspirerade adepterna.

Till sin hjälp har Sylla isländska ledarresurser i Ragnar Oskarsson och Geir Sveinsson, enligt Handnews.

Länk: YERIME SYLLA À LA TÊTE DU KOWEÏT