Dam div. 2 Norra: Målrikt i helgens matcher

Efter ett litet uppehåll i serien har nu matcherna kommit igång igen. Vi tar och sammanfattar helgens matcher för damerna i division 2 Norra.

I lördags möttes Kalix HK – Nordmalings HF i Kalix SportCity. Hemmalaget Kalix gick snabbt upp i en ledning. Efter 10 minuter spelade var ställningen 9-1 till Kalix. Nordmaling som ännu inte tagit något poäng i serien fick ännu en kämpig match. I halvtid var resultatet 19-7. I den andra halvleken utökade Kalix sin ledning ytterligare och matchen slutade 36-9.

På söndagen var det dags igen för Kalix. Denna gång mötte laget HK Laponia. Kalix tog till en början upp ledningen. Efter 15 minuter spelade kom Laponia ikapp. Den andra halvleken blev relativt jämn och slutade 10-14 till Laponia. I den andra halvleken började Laponia med två snabba mål. Kalix fick det tufft och lyckades inte göra något mål på 6 minuter. Laponia tog då chansen och utökade ledningen. Till slut drog Laponia ifrån rejält och Kalix kom aldrig ikapp. Matchen slutade med vinst för Laponia. Båda lagen bjöd på en stor bredd bland målskyttar!

Strömnäs GIF mötte Nordmalings HF på hemmaplan. Strömnäs tog tag i matchen direkt. Amanda Hodzic gjorde fem snabba mål. Nordmaling fick det lite struligt i början, men i slutet av den första halvleken började det att lossna. Den första halvleken slutade 17-7. I den andra halvleken drog Strömnäs ifrån och slutresultatet blev 35-11. Strömnäs Amanda Hodzic imponerade i denna match och gjorde 17 mål! Nordmalings Filippa Häggström blev återigen lagets bäste målskytt!

Kiruna HK fick besök av Lillepite IF i Kiruna Sporthall. Den första halvleken var jämn. Det var inte förrän i slutet av halvleken som Lillpite lyckades dra ifrån. Halvtidsresultatet blev 11-15. I andra halvlek fortsatte Lillpite att ha övertaget. Det var inte förrän det var 10 minuter kvar av matchen som Kiruna kom ikapp. Med 4 minuter kvar att spela kvitterade Kiruna och lyckades sedan ta upp ledningen. Med en minut kvar att spela tog Lillpite time out, men den räckte tyvärr inte till en kvittering. Slutresultatet blev vinst för Kiruna med uddamålet.