Jan Hagman återvänder till Sjundeå IF

Foto: Robert Boman, Bildbyrån.

Finska trean Sjundeå IF får ett nygammalt ansikte på tränarbänken nästa säsong då Jan Hagman ersätter Petter Forsström, det rapporterar Yle.

I finska damserien är det två lag som gör upp medaljerna, det är HIFK och Dicken. Bakom de två topplagen fiskar Sjundeå IF. Och trots att laget pressade HIFK i deras inbördes möten är SIF fortfarande en ganska bra bit bakom. Det är dock något som lagets återvändande tränare Jan Hagman vill ändra på.

– Målsättningen är alltid hög då jag tränar ett lag. Vi går in för att vinna varje match och då kan man vinna guld, säger Hagman till Yle.

Hagman lämnade klubben 2016 och har sedan dess tränat juniorlag i BK-46, rapporterar Yle. Men nu är han tillbaka i högstaserien i ett lag där majoriteten av spelarna är födda på 00-talet, och där de flesta förhoppningsvis fortsätter efter uppehållet.

– Vi kommer att ha ett liknande lag som tidigare. Jag kommer att ringa runt till spelarna för att se vilka framtidsplaner de har. Förhoppningsvis har vi ett slagkraftigt lag, säger han till Yle.