Skyttekungen Jacob Nelson stannar kvar i Italien

Jacob Nelson. Foto: Ego Handball Siena/ego-handball-it

Det har varit en succésäsong för förre Lindesbergspelaren Jacob Nelson i italienska Siena. Högernian smällde in hela 169 mål i grundserien och blev med det Serie A:s bästa målskytt. Nu meddelar klubben att Nelson blir kvar i Siena även säsongen 2019/20, enligt Sienafree.it.

Jacob Nelson har tagit en annorlunda väg genom handbollseuropa de senaste åren efter att han lämnade moderklubben LIF Lindesberg efter förrförra säsongen. Då packade han väskorna och flyttade till Tyskland för spel med Eintracht Hildesheim i tyska andraligan.

Det blev bara en säsong för Nelson i Tyskland innan tåg tuffade vidare till mer orörd handbollsmark ur svenska ögon sett – Italien. Det räviga klubbvalet att flytta till Ego Handball Siena betalade av sig och 30-årige Nelson avslutade säsongen som hela ligans bästa målskytt med 169 strutar.

Det räckte bara till en mittenplacering för Siena men för flera klubbar fick säkert upp ögonen för svensken – som dock stannar kvar i Siena. Klubben meddelar via italienska Sienafree.it att Jacob Nelson har skrivit på ett nytt kontrakt som håller högernian i Italien även nästa säsong.

Kul att få fortsätta titta ner mot Italien för att följa svenska spelare, tycker vi på Handbollskanalen.