Roberts lagkamrat Mireya Gonzalez ersätter Nora Mörk

Nora Mörk. Foto: Györi Audi

Spanjorskan Mireya Gonzalez presenterades i dagarna av Györ som ersättare för skadade Nora Mörk. Den spanska högernian lämnar därmed på lån från ungerska ligatrean Erdi, där hon spelar med Jamina Roberts. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var i mötet med Nyköbing som Györs storstjärna Nora Mörk skadade sig. Norskan vred till knäet illa under en landning. Det gick så pass illa att norskan drog av främre korsbandet och nu kommer missa resten av säsongen.

Det tillsammans med skador på flera nyckelspelare gjorde att Györ började leta ersättare. De hittade en hos ligakonkurrenterna Erdi. Tredjeplacerade Erdi med Jamina Roberts i truppen har häng på Györ och Ferencvaros i toppen. Men ett ”gott samarbete” Györ och Erdi emellan möjliggjorde lånet av spanjorskan Mireya Gonzalez resten av säsongen.

26-årige Gonzalez startade sin karriär i Madrid-laget Alconbendas innan hon gick vidare till Mios Biganos i Frankrike 2012. 2015 flyttade hon vidare till Ungern och Erdi. I Erdi har Gonzalez slutat trea två gånger i ligan samt förlorat en inhemsk cupfinal. Nu kan hon ha chans på guld med Györ som leder ligan före Ferencvaros.

Gonzalez har även gjort 39 landskamper och 50 mål för Spanien.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here