EXTRA: Nora Mörk knäskadad – missar resten av säsongen

Nora Mörk. Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Den norska landslagsstjärnan Nora Mörk skadade ett knä under måndagskvällen och blir nu borta resten av säsongen.

ANNONS

Nora Mörk är borta resten av säsongen. Den närmast chockartade nyheten bekräftas av hennes ungerska klubb Györ efter den olyckliga landningen i ett friläge mot danska NFH. Med smärtor i höger knä vred hon sig på marken och många befarade direkt en allvarlig skada.

Klubbens läkare Péter Balogh meddelar på hemsidan att det genomfördes flera undersökningar under kvällen och att främre korsbandet är av. En operation förväntas inom de närmaste dagarna och därefter en frånvarotid på minst sex månader.

Nora Mörk har redan en lång historik av knäskador. Hon har haft problem med så kallat hopparknä och spelade inte alls mellan 2011 och 2013. Totalt sex knäoperationer har genomförts genom åren och frågan är hur hårt slag den här senaste skadan är.

Det är givetvis också ett hårt slag för Györ som är regerande mästare i Champions League. De har denna säsong haft stora skadebekymmer med exempelvis Nycke Groot, Anja Althaus och Eduarda Amorim på frånvarolistan. Nu blir det för huvudtränare Ambros Martin att gnugga geniknölarna rejält då Mörk var rejält förstaval på högernio. Bakom henne finns 17-åriga Sára Afentaler som väl inte riktigt är mogen att kliva in på allra högsta toppnivå. Det lär väl kanske bli Nycke Groot som får stå för sina patenterade stegisättningar på den positionen framöver.

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here