Pick Szegeds första förlust på 27 år mot annat lag än Veszprem

MOL Pick Szegeds Dean Bombac. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

För första gången på 27 år har Pick Szeged fått stryk på hemmaplan av ett lag som inte är Telekom Veszprem. Förlusten kom igår med 30-33 (11-12) mot trean Csurgoi KK.

Visst, Pick Szeged saknade spelare som kroatiske målvakten Mirko Alilovic och vår svenska idol Jonas Källman. Men ändå var det nog knappt någon som trodde att Pick Szeged inte skulle klara av Csurgoi från lilla Csurgo med sina 5 000 invånare.

Men Csurgoi höll matchen jämn i första halvlek och lyckades till och med vinna halvleken. Och mot alla odds lyckades gästerna även vinna den andra halvlek och alltså hela matchen. Stora festfixare var serbiska spelmotorn Mladen Krsmancic med historia från Spansk ligahandboll och tvåmetersskytten Tamas Boros med ungersk landslagserfarenhet.

Förlusten var Pick Szegeds första hemmaförlust på 27 år i ligan mot ett lag som inte är monsterlaget från Veszprem. Det var även första totala förlusten mot ett annat lag i ligan förutom Veszprem och Tatabanya på fem år – och första hemmaförlusten i alla tävlingar på tre år, det skriver Bence Patkos och Rasmus Boysen på sina Twitterkonton.