Bakslag efter Karabatic operation – väntas bli borta 6-8 månader

Nikola Karabatic och Steffen Weinhold. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Förra månaden kom det tråkiga beskedet att en av världens främste genom tiderna, Nikola Karabatic, dragit på sig en korsbandsskada. Nu har 36-åringen opererats men drabbades av en infektion i samband med operationen. Stjärnan väntas bli borta från spel i 6-8 månader, skriver franska L’equipe

Det var i ligamatchen då PSG mötte Ivry som Karabatic var tvungen att lämna planen på grund av en skada. Vid undersökningen visade sig handla om en korsbandsskada på sitt högerknä. Nu har den franska superstjärnan opererats för skadan – men drabbades av en infektion.

36-åringen fick därför hållas kvar på sjukhuset i ytterligare en vecka efter operationen. Efter att läst böcker och kollat på tv-serier och amerikansk fotboll så har nu Karabatic åter fått åka hem, enligt L’equipe.

Tyvärr verkar dötiden vara något som Nikola Karabatic får vänja sig vid då hans återkomst till handbollsplanen, om det blir någon sådan, beräknas till 6-8 månader. Vilket skulle ge honom tid att återvända till ett potentiellt OS i Tokyo i juli 2021.