Philip Stenmalm reser vidare – klar för Wisla Plock

Philip Stenmalm flyttar till Polen. Foto: Wisla Plock

Sverige, Spanien, Danmark, Frankrike och nu Polen. Philip Stenmalm har tagit en härlig handbollsresa genom klubbvalen i Europa. 27-åringen kommer från och med i sommar att spela sin handboll för Wisla Plock i polska Plock, meddelar klubben på sin hemsida

Philip Stenmalm kommer från en säsong i Frankrike med Aix där han ofta har fått dela med sig av vänsternio-positionen. Både Theo Derot (som flyttar till Istres) och försvarsspecialisten Karl Konan har fått mycket förtroende för laget som slutade sexa i år.

Det hann ändå bli 25 mål för 27-åringen i franska högstaligan och nu kan han även bocka av Frankrike i handbollspasset – som han hittills har fyllt med klubbar som Växjö HF, Drott, La Rioja (Spanien), KIF Kolding (Danmark) och snart även Polen och Wisla Plock.

– Först fick jag preliminär information om Wislas intresse men allt tog fart när Xavi Sabate (tränaren) ringde. Efter att ha tänkt över och diskuterat med mina nära och kära så bestämde jag att det här skulle vara den bästa vägen för mig, även om det betyder att jag måste lämna min nuvarande klubb med ett år kvar på kontraktet, säger Stenmalm på Plocks hemsida. 

Med Wisla kommer vänsternian återigen att få spela Champions League, vilket är en morot för alla spelare. Och förhoppningsvis blir det aningen mer speltid för svensken i Polen.

På vänsternio i sin nya klubb kommer Stenmalm att få konkurrens av rumänen Dan Racotea som varit i klubben sedan 2014. Dessutom kommer ytterligare en förstärkning från franska ligan för Plock i form av spanjoren Alvaro Ruiz Sanchez från Toulouse.

Svensken och spanjoren ska ersätta Tomas Gebala som gör den förbjudna övergången till rivalen Kielce och Nemanja Obradovic som flyttar till vitryska Meshkov Brest.

Kontraktet mellan Stenmalm och Wisla Plock är skrivet på två år, och klubben meddelar att svensken är deras sista planerade värvning inför den kommande säsongen.