Målvaktsligan i Bundesliga – Palicka och Appelgren bland de bästa

Mikael Appelgren och Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Laget med bäst målvakt och defensiv vinner ligan, det har en hört i fler än en mixad zon. Och i år verkar det ha stämt om vi tittar på räddningsprocenten i Tyskland. För högst upp bor Benjamin Buric från Flensburg. Tätt bakom honom finns Bundesligas jämnaste målvaktsduo med Andreas Palicka och Mikael Appelgren på plats 3 och 4.

Det är farligt men så roligt att stirra sig blind på statistik. Så vi fortsätter. Nu är det dags för målvakterna i Tyskland att syna sina procent från säsongen som gått. Och bäst, i räddningsprocent, har det gått för Benjamin Buric.

Den 28-årige målvakten född i Doboj i Bosnien & Hercegovina kom till mästarlaget Flensburg inför säsongen, tillsammans med Torbjörn Bergerud, med den enorma uppgiften att ersätta Mattias Andersson och Kevin Möller i målet. Och det gjorde han, med bravur.

Buric har gång på gång stått för kanoninsatser i året och tystat de kritiker som hävdat att Flensburg får det tuffare i år med en ny målvaktsuppsättning.

På tal om en annars stabil målvaktsuppsättning så fortsätter svenskarna i Rhein-Neckar Löwen att ha med sig spik och hammare på matcherna. Landslagsduon med Andreas Palicka och Mikael Appelgren är ständigt i topp i statistikligorna och gjorde återigen en stark säsong, trots att Löwen i övrigt gjorde en ganska svag sässe.

Målvaktsligan är baserad på målvakter som har spelat fler än 10 matcher.

Målvaktsligan topp 10:
1. Benjamin Buric, Flensburg, 36,20%
2. Andreas Wolff, Kiel, 35,38&
3. Andreas Palicka, Rhein-Neckar, 35,20%
4. Mikael Appelgren, Rhein-Neckar, 35,07%
5. Jannick Green, Magdeburg, 32,55%
6. Till Klimpke, Wetzlar, 32,46%
7. Niklas Landin Jacobsen, Kiel, 32,01%
8. Nebojsa Simic, Melsungen, 31,75%
9. Torbjörn Bergerud, Flensburg, 31,71%
10. Christopher Rudeck, Bergischer, 31,39%

Övriga svenskar:
13. Johan Sjöstrand, Melsungen, 30,87%
17. Peter Johannesson, Lemgo, 30,01%