Demontränaren Vujovic slutar i Koper – ryktas till Polen

Veselin Vujovic. Foto: J Crosnier

Sloveniens tränare Veselin Vujović har haft en lång rad tränaruppdrag. Snart är det dags för nästa. Montenegrinen kommer att lämna sitt arbete i slovenska RK Koper 2013 efter säsongen, det meddelar klubben på sin hemsida

ANNONS

Den forne storspelaren och nuvarande demontränaren Veselin Vujović har skaffat sig ett rykte som hård vinnarskalle. Det har vägrats prata engelska på presskonferenser, det har slängts anklagelser mot EHF i radioprogram och till och med förekommit fysiskt våld mot egna spelare. Och så är det den där lilla detaljen som gör att han kommer undan gång efter annan – han vinner.

57-åringen har vunnit titlar som spelare i Spanien och Jugoslavien, och OS och VM. Som tränare i Spanien, Makedonien, Qatar och Kroatien. Han har haft 13 olika tränarjobb, däribland 4 landslag – Jugoslavien, Serbien & Montenegro, Makedonien och Slovenien. För närvarande tränar Vujović det slovenska landslaget, som överraskande kom trea i VM 2017, och det slovenska klubblaget Koper. Men nu är det slut med det sistnämnda.

Efter en besvikelse till säsong där laget bara slutat på en fjärdeplats, 16 poäng bakom vinnande Celje, går nu Koper och Vujović skilda vägar.

Ryktet på Twitter genom Rasmus Boysen säger istället att Veselin är på väg att ta över polska ligatvåan Wisla Plock nästa säsong. Klubben som delade grupp med IFK Kristianstad i Champions League slutade tvåa efter Kielce – med en annan excentrisk tränare på bänken i Talent Dujshebaev.

Det återstår att se om ryktena blir verklighet och Veselin Vujovic kan knacka in ännu en klubb på CV:t.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here