Vujovic får 50 000 i böter – här är kommentarerna

Veselin Vujovic. Foto: J Crosnier

Den stora handbollsprofilen Veselin Vujovic sminkade inte kommentarerna i en spansk radioshow vilket nu leder till böter från EHF.

ANNONS

Veselin Vujovic är känd för sitt yviga kroppsspråk som förbundskapten för Slovenien och nu för tiden klubbtränare i RD Koper 2013. 57-åringen brukar inte toppa fair play-ligorna direkt och nu är han i blåsvädret igen.

I mars var han med i en radioshow hos spanska Marca och dunkade ut den ena anklagelsen efter den andra. Det är kommentarer som rör om i grytan och som inte direkt ligger på någon konstruktiv nivå. Här är ett utdrag från publiceringen i Marca:

-Jag är inte rädd för de här personerna, som ibland luktar alkohol. Det är på tiden att jag höjer rösten eftersom de vill att folk ska hålla käften.

-När turneringar börjar, är de alltid på de bästa hotellen och med de bästa bilarna. Det är därför de är så feta av allt de äter medan lagen är på medelmåttiga hotell med dålig mat. Vi kan inte ändra något, vilket gör att jag tror att det är bäst att lämna den diskussionen, eftersom jag inte se hur det utvecklar sporten med dessa personer.

– Du hör alla dessa uttalanden om att jag kommer att straffas, men varje gång jag blir det är jag är stolt över, eftersom jag inte är rädd. Jag kommer inte heller att säga att jag är oskyldig för ibland tillåter min karaktär inte att ge mig på några saker och det får domarna att vända sig mot mig.

– Naturligtvis finns det avsikt i många av besluten i rätten, eftersom vi alla vet att oberörbara i handboll är danskarna, fransmännen och tyskarna.

Den här typen av kommentarer har EHF reagerat på och de har nu beslutat att bestraffa Veselin Vujovic med 5000 euro i böter. EHF Court of Handball motiverar sitt beslut på följande vis:

”The Court finds that these comments clearly questioned and threatened the referees’ integrity, impartiality and dignity. Furthermore, such allegations based on no further element than the coach’s personal and subjective opinion are likely to raise suspicions on possible match manipulations and the credibility of the sport.

Thereby, the Court finds that these remarks and behaviour contravenes the principles of respect, fair-play and sportsmanship defined in the applicable EHF competition regulations and in the EHF Code of Conduct and bring the sport of handball and the EHF into disrepute and shall therefore be sanctioned.

The Court also added that fair play and its components, such as a sportsmanlike and respectful attitude to adopt towards EHF officials, constitute a core obligation having to be complied with on and off the playing court, regardless the mean of communication used (e.g. interviews), as well as any spatial (e.g. location from where the behaviour is displayed) and/or temporal condition (e.g. before, during and after a match).”

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here