Power rankings: Trim-SM dam

Trim-SM.

Vi på Handbollskanalen brukar ranka lag i Handbollsligan och även när det kommer till finalspelet i USM. Nu har det blivit dags att ranka lagen som ska spela Trim-SM i Stockholm den kommande helgen. Det har blivit dags för damlagen.

Handbollskanalen Power rankings är vår egna ranking för vilka lag som får leva med favoritskap under Trim-SM-helgen i Stockholm. Här har vi tagit fram tre favoriter (utan inbördes ordning).

Matcherna spelas i Kämpetorpshallarna, Telefonplanshallen och Västertorpshallen från fredag 31 maj till lördag 1 juni. På damsidan tar sig samtliga tio lag vidare från gruppspelet. De sex starkaste lagen tar sig direkt till kvartsfinal medan övriga fyra inleder slutspelet med åttondelsfinaler.

Här är Handbollskanalen Power rankings Trim-SM dam!

Skövde HF

Therése Islas Helgesson.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Jag vet att jag skrev att det här var utan inbördes ordning, men Skövde får nog bära favorittryck på sina axlar under helgen trots allt. Lisa Wirén, SM-guldvinnare med klubben 2008 och flerfaldig landslagsspelare är med. Högersexan lär kunna ösa in mål under helgen.

Men den största stjärnan, inte bara i Skövde utan på hela damsidan, är utan tvekan Therese Islas Helgesson. 40-åringen har två SM-guld, fyra mästerskap med Sverige och totalt 107 landskamper på meritlistan.

Skövde blir laget att slå under helgen!

BK Sol

Fyra av nio spelare i den här truppen är födda sent på 1980-talet. Det borde vara bra. Det borde innebära (något) piggare spelare än i vissa andra lag. Det borde också innebära att de mer nyligen spelat handboll på hyfsad nivå.

De kommer visserligen att spela i ”Dödens grupp” med Skövde och AIK, men Sol bör ta sig vidare från gruppen, även om det kan bli som grupptrea och därmed åttondelsfinal.

AIK Handboll

Det snackas i trim-kretsar om att AIK är det lag med störst chans att rå på Skövde. Nu tror jag inte att något lag kommer att kunna göra det, men kanske kan AIK ta sig till final åtminstone.

Övriga lag: Sannadals SK, Haninge HK, Bålsta IF, Sannadals HK, Spånga HK, Vallentuna HK och Årsta AIK HF.