Power rankings: Trim-SM herr

Trim-SM herrar.

Vi på Handbollskanalen brukar ranka lag i Handbollsligan och även när det kommer till finalspelet i USM. Nu har det blivit dags att ranka lagen som ska spela Trim-SM i Stockholm den kommande helgen. Det har blivit dags för herrlagen.

Handbollskanalen Power rankings är vår egna ranking för vilka lag som får leva med favoritskap under Trim-SM-helgen i Stockholm. Här har vi tagit fram tre favoriter (utan inbördes ordning).

Matcherna spelas i Kämpetorpshallarna, Telefonplanshallen och Västertorpshallen från fredag 31 maj till lördag 1 juni. På herrsidan tar sig gruppettor och grupptvåor vidare till kvartsfinal.

Här är Handbollskanalen Power rankings Trim-SM herr!

Café Lillan

Patrik Fahlgren, Hammarby.
Foto: Simon HastegŒrd / BILDBYRÅN

Om Skövde är storfavorit på damsidan räcker orden inte till för att beskriva vad Lillan är på herrsidan. Visst, det finns ett par andra lag som kan hota, men profilmässigt är det inget lag som kommer i närheten av vad Lillan har. Eller vad sägs om följande gäng:

Dan Beutler, Daniel Steen, Johan Petersson, Patrik Fahlgren, Zoran Roganovic och Gustav Rydergård (med flera).

Visst, de här gubbarna har samlat på sig en del skador genom åren och kanske kommer de vara ännu vassare på den efterföljande och emotsedda banketten, men det finns tillräckligt med skicklighet för att de ska kunna ta hem Trim-SM.

Skånela IF

Herdeiro Lucau. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Herdeiro Lucau är rätt bra. Målvakten slutade för knappt två år sedan och var då en riktigt vass målvakt som nyligen hade spelat VM. Nu vet jag inte formen på Lucau i dagsläget, men att han blir helgens bästa målvakt är ingen vågad gissning.

Dessutom har Skånela klubbchef Jimmy Karlsson i spel och även profilstarke Vaggo Schjölin i laget. Med Lucau kan Skånela kanske till och med välta ”omöjliga” Lillan.

IFK Tumba

Hampus Jildenbäck.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Rankades av många som favoriter innan Café Lillan gjorde klart med sitt superspetsade lag. Och det är kanske inte så konstigt med Hampus Jildenbäck i laget. Blir den gamle högersexan MVP den här helgen? Det är mycket möjligt.

Dessutom har Tumba ett helt koppel av spelare som nyligen spelade division 1 med laget för en-två säsonger sedan. Av de här tre lagen som jag rankar som favoriter är Tumba nog det lag med flest spelare i någorlunda form (vilket kanske inte säger så mycket egentligen).

Frågetecken för Tumba? Var tog Mikael Aggefors vägen? ”Agge” skulle egentligen ha vaktat kassen, men ett stort frågetecken kring den forne landslagsmålvaktens prioriteringar då han hellre valde att spela om guldet i Bundesliga och Champions League med Magdeburg.

Övriga lag: IF Swithiod, Sannadals SK, HK Silwing/Troja, Sannadals HK, Brännans HF, Matteuspojkarna, Skuru IK, HP Skövde 90, Mantorp IF, IK Bolton, HK Cliff, Stockholmspolisens IF, HK Drott och IK Nord.

Fler profiler som spelar under helgen: Jan Lennartsson (IK Nord, före detta landslagsman), Christian Albinsson & Emil Schälin (HK Drott, profiler från Avkast)