Lidingö Cup firar 50 år: ”Kommer hitta på något extra”

Lidingö Cup. Foto: Matthew Tipple

Den 3–5 september är det dags för Lidingö Cup för pojkar födda mellan 2005 och 2010. Lidingö Cup firar dessutom 50 år i år.
– Självklart kommer vi att anpassa oss efter eventuella restriktioner, men vi kommer att hitta på något extra, säger Lidingö SK:s ordförande Lars Tvede-Jensen till Handbollskanalen.

Den 3–5 september går alltså årets Lidingö Cup av stapeln, en turnering för pojkar födda mellan 2005 och 2010. I samband med Lidingö Cup kör Skuru sin egen cup, ”Skurucupen” och den är för tjejer.

– Det är den uppdelningen som har gjorts. Vi har en lång tradition av det här och alla våra lag i Lidingö SK är på plats för att förbereda och genomföra turneringen. Det är något vi verkligen är stolta över, säger Lars Tvede-Jensen.

– Det är jättetråkigt att vi inte kunde köra förra året, precis som det var för alla andra. Vi hoppas verkligen att det går att genomföra i höst, det är det vi arbetar för. Det ligger precis i brytpunkten, men blir det med restriktioner ska vi göra allt vi kan för att genomföra cupen på ett så bra sätt som möjligt.

En nyhet till i år är att cupen inte kommer att vara lika utspridd som tidigare år. Anledningen till det är att klubben får en ny träningshall i anslutning till A-hallen Gångsätrahallen.

– Det gör att vi kan koncentrera cupen i högre utsträckning till Gångsätra istället för att vi får sprida ut oss på olika skolor. Vi räknar med att inviga hallen under Lidingö Cup, säger han entusiastiskt.

Anmälan sker via cupens hemsida och Tvede-Jensen berättar att de givetvis betalar tillbaka om lag på grund av pandemin skulle ångra sig och inte längre vilja eller kunna delta.

Vad är det bästa med att arrangera en cup?

– Att göra något roligt för ungdomarna. Kanske framförallt ett sånt här år när allting har varit on hold. Äntligen får de komma igång och börja säsongen med en rolig aktivitet, avslutar han.

LÄNK: Lidingö Cup