Intressanta semifinaler väntar i Danmark

Oscar Bergendahl. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Vilka semifinaler vi har framför oss i danska ligan. Efter söndagens sista omgång i slutspelet står det klart vilka lag som kommer att kämpa mot varandra om plats i finalen.

I grupp 1 stod det klart redan inför den sista omgången att GOG skulle sluta etta i tabellen och därmed ställas mot tvåan i den andra gruppen. Trots det gjorde GOG jobbet, besegrade klara tvåan Bjerringbro-Silkeborg med 37–35 och fortsätter därmed att se riktigt starka ut.

I den andra gruppen handlade det om vilket lag som skulle sluta etta och därmed få två hemmamatcher samt ”slippa” GOG. Bjerringbro-Silkeborg är ett riktigt bra lag även det, men nog hade Aalborg hellre fått möta BSV i semifinal än GOG.

Men så blir det inte. Aalborg klarade nämligen inte av att besegra TTH Holstebro och därmed slutar ”svensklaget” tvåa i gruppen.

Det innebär att vi får följande semifinaler:

GOG – Aalborg
TTH Holstebro – Bjerringbro-Silkeborg

Vi kommer alltså att få svenska spelare i final oavsett hur det går i respektive semifinal. I GOG spelar Oscar Bergendahl och i Aalborg Mikael Aggefors, Lukas Sandell, Felix Claar och Jonas Samuelsson. I den andra semifinalen ställs Richard Frisk och hans TTH Holstebro mot William Bogojevic och Johan Sjöstrands Bjerringbro-Silkeborg.