Göteborg Cup: IK Sävehof & IFK Kristianstad juniormästare

IFK Kristianstad. Foto: Emil Langvad/Bildbyrån.

Så var juniorklassen i Göteborg Cup 2019 avgjord. IK Sävehof fortsätter att dominera och tog hem titeln på tjejsidan, medan IFK Kristianstad var vassast på killsidan. Klasserna var fyllda med spelare föda 2000–2002.

IK Sävehof dominerar verkligen svensk ungdomshandboll och kanske framförallt på tjejsidan. Göteborg Cup var inget undantag och IK Sävehof 1 besegrade Kungälvs HK, OV Helsingborg och KFUM Trollhättan i gruppspelet innan kvartsfinal väntade.

I kvartsfinalen krossades Gustavsbergs HK med 31–10 – inte blev det särskilt mycket roligare för HK Aranäs i semifinalen, en match Partillelaget vann med 24–12.

Vilka som väntade i final? IK Sävehof 2, naturligtvis. Även de imponerade hela vägen fram till final, men kunde inte riktigt rå på Sävehof 1 i finalen.

Vad gäller herrjuniorerna så var det IFK Kristianstad som tog hem titeln – och det efter en fin helg. Två segrar och en förlust var facit i gruppspelet, sedan växlade IFK upp i slutspelet och vann finalen mot IK Sävehof med 18–17. Imponerande av IFK där truppen stod av nio spelare födda 2003 och sju stycken födda 2002.

Grattis till de båda mästarlagen!

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here