Göteborg Cup: Eslövs HF och IFK Tumba mästare i seniorklassen

Eslövs HF. Foto: Eslövs HF

Göteborg Cup är över för den här gången och Eslövs HF står som segrare hos herrseniorerna och IFK Tumba hos damseniorerna.

Göteborg Cup avgjordes den gångna helgen och på seniorsidan är reglerna enkla: på herrsidan kommer klubbarna från division 2 och lägre – på damsidan från division 1 och lägre.

På herrsidan var det Eslövs HF som stod som slutsegrare och det efter ett gruppspel där KFUM Trollhättan och IK Nord besegrades och matchen mot Backa HK slutade oavgjort.

I kvartsfinal besegrades Sannadals SK, detta innan Hallstahammars SK HK väntade i semifinal. Det blev en riktigt tajt historia som Eslöv vann med 18–17. Finalen då? Den blev tajt även den, men Eslöv besegrade Särökometernas HK med 16–14 och kan därmed titulera sig mästare i Göteborg Cup.

Även damseniorernas turnering blev en intressant sådan och från mästaren IFK Tumba var det dominans från start till slut. Tumba vann samtliga matcher laget deltog i, först fyra raka i gruppspelet och sedan semifinal och final. Finalen var jämn, men Tumba gjorde vad som krävdes mot AIK och vann med 20–16.

En mycket fin helg för Eslövs HF och IFK Tumba med andra ord. Grattis till mästarlagen!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here