Malmö besegrade Spartak – EHF-resan fortsätter

Kassem Awad, HK Malmö, går upp mot Khristoforos Nungovich, Spartak Moskva. Foto: Spartak Moskva

HK Malmö åkte till Moskva med 8 trygga bollars marginal i bagaget. På bortaplan satte man slutligen spiken i kistan för Spartak Moskva. Efter en totalseger med 61-52 ställs man nu mot isländska Selfoss.

En stabil insats hemma i Baltiska hallen gjorde att HK Malmö kunde fara österut med en nypa lugn. 8 bollars marginal gjorde att Spartak hade en rejäl uppförsbacke, och när Malmö kom till Moskva var avancemanget aldrig riktigt i fara.

I hemmamatchen tog Malmö kommandot direkt mot ett formsvagt Spartak. I returen var det återigen Malmö som stod segrande i krutröken, även om Spartak bjöd på bättre motstånd denna gång. 15-14 i halvtid vändes till 29-30 efter full tid. Spartaks Mikhail Vinogradov blev bästa målskytt med 10 baljor, och Simon Nyberg fick pris som Malmös bästa spelare.

I och med enmålsvinsten landade totalnotan på 61-52 till Malmös fördel och avancemang till andra kvalificeringsrundan. Där väntar isländska mästarna Selfoss. Första matchen spelas hemma 5-6/10 och följs upp med en retur på Island 12-13/10.