Alingsås på banan i Europa

Benjamin Helander. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Det har varit snålt med svenska segrar i cupspelet under säsongen. Alingsås HK begav sig ända till Turkiet och visade sig vara mycket bättre än Besiktas i European League.

Det sprakade om Alingsås i Istanbul. Bortalaget hade visserligen långtifrån ordinarie uppställning, men det har ju fungerat förr. Tillskott som Hjalmar Macfie, Jacob Lundahl och Jonathan Sandberg med division 2-vardag i HP Alingsås tog vara på speltiden och var alerta internationellt.

— – Det var verkligen kul och en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har spelat för AHK i hela mitt liv och sett de andra gångerna vi har spelat i Europacupspel. För mig handlade det bara om att gå ut och göra min grej. Det var fantastiskt, sade Macfie till klubbens hemsida efteråt.

Högt tempo och snabba omställningar var segerreceptet i stort. Besiktas hängde allt mer efter och saknade Alingsås ambitioner på tisdagkvällen.

Spjutspetsen Benjamin Helander (nio mål) förvaltade många möjligheter, tack vare starkt försvarsspel i grunden och gästerna vann bekvämt med åtta bollar.

– – Det var viktigt för oss att våra unga levererade. Det var skönt med en seger i gruppen så vi kan leva lite. Vi var besvikna efter Nexe. Härnäst möter vi två grymma lag i Magdeburg och Montpellier. Men vi ska göra det vi kan för att ställa till det för dem, sade Mikael Franzén till klubbsajten.

Besiktas–Alingsås HK 24–32 (11–15)